به گزارش خبرنگار مهر، یافتههای محققان اسپانیایی نشان میدهد زنانی که از رژیم غذایی پرچرب و حاوی قند استفاده میکنند در مقایسه با زنان پیروی کننده از رژیم غذایی مدیترانهای، ۴۱ درصد بیشتر دارای سینههای با بافت متراکمتر هستند.
دکتر مارینا پولان، عضو تیم تحقیق از مرکز ملی اپیدمیولوژی در مادرید، در این باره میگوید: «به طور کلی حفظ وزن مناسب در طول عمر از طریق کنترل مصرف کالری و کاهش مصرف غذاهای پرانرژی مهم است.»
به گفته وی، رژیم غذایی به سبک غرب شامل محصولات لبنی پرچرب (شیر کامل، پنیر پرچرب، و بستنی)، گوشتهای فرآوری شده (کالباس، سوئیس، ژامبون)، و غلات تصفیه شده و بدون سبوس (نان سفید، پاستا و برنج سفید) است. همچنین سایر نمونهها حاوی شیرینیها و نوشیدنیهای شیرین، فستفودها (پیتزا وچیپس) و سسها (مایونز و کچاپ) است.
پولان در ادامه عنوان میکند: «زنانی که از چنین رژیم غذايي پیروی میکنند ۴۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.»
خصوصیت رژیم غذایی مدیترانهای عبارت است از مصرف زیاد ماهی، سبزیجات، بنشن، سیب زمینی آبپز شده، میوه، زیتون و روغن گیاهی و مصرف کم آبمیوه ها.
به گفته وی، زنانی که بیشترین تبعیت را از این الگوی غذایی دارند ۴۴ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.
در این مطالعه، محققان داده های بیش از ۳۵۰۰ زن را که جزء برنامه غربالگری سرطان سینه بین اکتبر ۲۰۰۷ تا جولای ۲۰۰۸ بودند جمع آوری کردند. یافتههای این مطالعه نشان داد رژیم غذایی غرب موجب افزایش تراکم بافت سینه میشود. افزایش تراکم بافت سینه از عوامل تاثیرگذار بر ابتلا به سرطان سینه است.
نظر شما